829,25, dat heel mooie bedrag haalden de kinderen van basisschool De Akkerwinde in Hooge Mierde op de donderdag voor Kerstmis op voor Stichting Leergeld.

De Akkerwinde organiseert elke drie jaar een kerstmarkt door kinderen en de oudervereniging. De markt is altijd heel gezellig, maar het goede doel is minstens zo belangrijk, zo vinden ze in Hooge Mierde. De mooie kerstcreaties die de kinderen zelf maakten gingen grif van de hand. Bovendien was er ook nog veel belangstelling voor de extra actie: enveloppen die kans boden op de mooie prijzen die door de lokale middenstand ter beschikking werden gesteld. De opbrengst van de activiteiten gaan naar een steeds wisselend goed doel. Dat doel moet actueel zijn, maar ook herkenbaar voor de leerlingen van De Akkerwinde. Ditmaal viel de eer te beurt aan Stichting Leergeld dat in De Kempen nog niet zo heel bekend is.

Mede door deze actie is die bekendheid intussen wel aanzienlijk verbeterd. En dat is weer een belangrijke doelstelling van Stichting Leergeld want je wil alle kinderen bereiken die je hulp kunnen gebruiken.

Van links naar rechts Marij Verhorevoort en Mirjam Kreyns, beide vrijwilliger van Stichting Leergeld.