Kempenaren (beter) leren rekenen, lezen, schrijven en computeren; DigiTaalhuis de Kempen gaat samenwerken met Stichting Leergeld

DigiTaalhuis de Kempen is een samenwerking aangegaan met Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen.

Overgenomen uit Eindhovens Dagblad Ad Adriaans 13-04-22, 13:44

De groep Kempenaren die kampt met een kennis- of vaardigheidsachterstand groeit gestaag. DigiTaalhuis de Kempen en Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen slaan daarom de handen ineen om daar iets aan te doen. De samenwerking richt zich op inwoners van de Kempen die hulp nodig hebben bij het verbeteren van basisvaardigheden als rekenen, lezen, schrijven en werken met de computer. 

Vaak nog verborgen gehouden

,,Het gaat om een groeiende groep Kempenaren, mensen die geboren en opgegroeid zijn in Nederland. In de Kempen gaat het om ruim negenduizend mensen. Zij hebben moeite met het invullen van formulieren, het online boodschappen doen of Whatsapp gebruiken. Vaak wordt laaggeletterdheid nog verborgen gehouden”, vertelt Macha Mathijssen van het DigiTaalhuis.

Het DigiTaalhuis helpt laaggeletterden en anderen met een vaardigheidsachterstand. Niet met schoolklasjes voor taal en rekenen, maar met een praktisch en doelgericht aanbod. Zoals een toegankelijke computercursus of een vrijwilliger die één op één helpt. 

Hele gezin is ermee geholpen

Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen komt vaak in contact met gezinnen die kampen met een kennisachterstand. De stichting wijst die gezinnen op de mogelijkheden van het DigiTaalhuis em legt desgewenst contact. Nieuwe vaardigheden opdoen is dan nog maar een kleine stap. En nog belangrijker: het hele gezin is ermee geholpen. Iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van het DigiTaalhuis kan contact opnemen met Macha Mathijssen op nummer: 06-33590936.

Symposium Kansrijk Armoedebeleid

De samenwerkingsovereenkomst is op 8 april ondertekend tijdens het symposium over armoede dat werd gehouden in De Muzenval in Eersel.