Uitzendbureau FlexFirst maakt van de nood een deugd. Het 11-jarig bestaan kon in oktober niet uitgebreid gevierd worden, daarom is er gezocht naar een eigenwijs alternatief. FlexFirst bemiddelt vanuit diverse locaties in Nederland, waaronder in de Kempen, werkzoekenden naar werk.

Door de coronamaatregelen waren de mogelijkheden om hun verjaardag te vieren beperkt. Daarvoor in de plaats hebben alle franchisenemers en vestigingen een cheque van € 150,- ontvangen.

FlexFirst

Dat bedrag is bestemd voor een charitatieve instelling naar eigen keuze. Recruiters (zij zoeken naar mensen die werk zoeken) Michal Nierobisch en Luuk Houx vonden al snel een passende bestemming.

Michal: “Als Pool die al veertien jaar in Nederland woont zie ik het verschil in welvaart tussen de beide landen. Nederland is echt heel welvarend, maar dat betekent niet dat er geen armoede is. In Nederland wordt die armoede vaak niet gezien, maar wil ook vaak niet gezien worden. Kinderen zijn volledig afhankelijk van ouders en anderen.

Overhandiging van de cheque

Daarom vinden wij het prachtig wat Stichting Leergeld doet; zich inzetten voor de noden van kinderen, zodat zij de kans krijgen om te kunnen deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.”

Voor Michal en Luuk was de focus van de stichting op de regio De Kempen belangrijk. Luuk: “We halen ons bestaansrecht uit onder andere deze regio en dan wil je graag wat terug doen. Ik was werkzaam in het onderwijs en weet hoe erg het is voor een kind als het niet kan meedoen. Dat is voor het kind veel erger dan voor ouderen.

Natuurlijk geven we namens het bedrijf geen wereldbedrag weg, maar we weten dat ook kleine bedragen helpen. Frans Heutinck van Stichting Leergeld bevestigt dat: “Met € 150,00 betaalt Leergeld een jaar contributie van een sportclub, de kleding of schoenen.

Dan heb je een kind al een eind vooruitgeholpen.”