Overgenomen uit de Kempenaer

Geef gebruikte sportmaterialen een tweede leven

Heb jij sportkleding over die te klein is? Of sportmaterialen zoals (hand)schoenen, bamintonrackets en tassen die je niet meer gebruikt? Lever die dan in voor de kinderen die in armoede opgroeien.

Reusel – “Wat is er mooier dan sporten mogelijk maken voor álle kinderen?” Met die gedachte benaderde Ben Lathouwers, voorzitter van atletiekvereniging AVR’69 uit Reusel diverse organisaties met het verzoek de sportieve handen ineen te slaan.

Met ingang van 18 september kunnen inwoners van de gemeente Reusel-De Mierden op diverse locaties gebruikte sportkleding en sportmaterialen inleveren. Deze worden vervolgens in samenwerking met stichting Leergeld aangeboden aan de kinderen uit de gemeente voor wie de aanschaf van nieuwe sportspullen niet altijd even vanzelfsprekend is.

Er staan bij de start van de actie inzamelbussen in de hal van het gemeentehuis, bij de blokhut van Jong Nederland en bij de atletiekvereniging op sportpark Den Hoek. Ben Lathouwers vertelt: “Tijdens onze sportavonden doen we er alles aan om iedereen met plezier en met elkaar te laten sporten en bewegen. We merken echter ook dat er mensen zijn, met name kinderen, die het niet al te breed hebben thuis. Via stichting Leergeld kunnen deze kinderen nu al hulp krijgen. Veel inwoners zullen sportkleding en -materialen ongebruikt in de kast hebben liggen. Wat let ons om die te verzamelen en door te geven aan iemand uit je eigen buurt?”

Met de start van de Nationale Sportweek is er de perfecte aanleiding gevonden om dit idee om te zetten in een concrete actie. Er werd door Ben contact opgenomen met de grootste jeugdvereniging van de gemeente: Jong Nederland. Zij reageerden direct enthousiast en helpen mee met de inzameling. Maar ook ondernemer Bart van Hoof, eigenaar van Tamoil tankstation Den Hoek haakte aan op de actie. Hij had niet veel tijd nodig om toe te zeggen dat alle ontvangen kleding gratis mag worden gewassen in zijn grote wasmachines.

Het startschot van de inzamelingsactie klonk op dinsdag 18 september. Samen met Maarten Maas (wethouder sport), Bram Jacobs (beleidsambtenaar sport en bewegen) en Domingos Muanza (jeugdambassadeur van Stichting Leergeld) plaatste Ben Lathouwers de eerste inzamelbus in de hal van het gemeentehuis.

Wilt u ook een inzamelbox ontvangen om mee te kunnen doen met uw organisatie/bedrijf? Neem dan contact op met AVR’69 via info@avr69.nl