Dankzij een gul gebaar van de organisatie van de Winterfeesten Reusel de Mierden kan een aantal kinderen toch de schaatsbaan op. Dat is een flinke meevaller voor gezinnen in Bladel en Reusel de Mierden met beperkte financiële middelen die de kaarten niet zouden kunnen betalen.

Deze ondersteuning is het resultaat van de samenwerking tussen de organisatie van de Winterfeesten Reusel de Mierden en de Stichting Leergeld Veldhoven-de Kempen. Gezinnen die mogelijk in aanmerking komen voor deze ondersteuning kunnen rechtstreeks contact opnemen met Stichting Leergeld Veldhoven De Kempen. Aanvragen kunnen worden ingediend via coordinator.dekempen@leergeldveldhovendekempen.nl. Ook kunnen betrokkenen die signaleren dat een kind vanwege financiële redenen niet mee kan doen, helpen door de ouders te verwijzen naar Stichting Leergeld. Stichting Leergeld hoopt met deze actie meer kinderen in de kerstvakantie een fijne tijd te bezorgen.

Stichting Leergeld

Op welke kinderen heeft de hulp van de stichting betrekking? Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De stichting helpt op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en welzijn. De kinderen leven in gezinnen met weinig financiële middelen waardoor er geen geld is voor onder meer een fiets, schoolspullen, of lidmaatschap van een sportclub of de bibliotheek. Leergeld zorgt ervoor dat ook deze kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld doet dit, omdat deze activiteiten bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden, talenten en een gevoel van eigenwaarde. Alle kinderen hebben recht op deze ontwikkeling. Stichting Leergeld komt altijd zelf bij een gezin kijken op welke manier zij het beste kan helpen. De stichting helpt kinderen nooit met contant geld. De kosten (of een gedeelte daarvan), betaalt de stichting rechtstreeks aan een school, een club of aan een leverancier.

Meer informatie over Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen is te vinden op www.leergeldveldhovendekempen.nl.
Meer weten over de Winterfeesten? https://www.winterfeesten-reusel-de-mierden.nl/

Voor de redactie:

Meer informatie; Jorien Dijk, Teamleider Communicatie,

Meer info gewenst vraag het via onderstaand formulier
Wat is de reden voor dit bericht