Lessen op de gemotoriseerde surfplank

Geld inzamelen voor Leergeld met een sport die nog niemand kent? Dat lijkt een onbegaanbare weg, maar niet voor Leroy Meurs. Deze free lance recruiter werd verliefd op e-foiling, ofwel surfen op een surfplank met mast (foil) en met elektromotor. Wat houdt e-foiling in?

e-foiling

Leroy: “Van oudsher kennen we surfen op golfkracht, zoals in Frankrijk en Australië, en kitesurfen op windkracht. Daar is sinds enkele jaren een derde energiebron bijgekomen, de elektromotor. Die motor bevindt zich onder de surfplank, aan de mast, die in het Engels foil wordt genoemd. De snelheid van de plank regel je met een ‘hand controller’, de richting van de plank met het draaien van je lichaam. Je mag zonder vaarbewijs tot 20 km per uur surfen.”

Leergeld

Zijn enthousiasme voor e-foilen wil Leroy delen door het geven van lessen. Daarvan wil hij geen inkomen maken. “Van de andere kant, je wil af en toe een steentje bijdragen aan het welzijn van je omgeving. Als vader van (bijna) twee kinderen wil ik dat doen voor Leergeld. Leergeld werkt in de buurt en richt zich op kinderen. Dat sprak mij aan. De kinderen die voor ondersteuning van Leergeld in aanmerking komen zijn denk ik wel blij met zo’n les van mij, maar dat zet voor niemand zoden aan de dijk. Ik ga lessen geven in de regio’s Eindhoven en Den Bosch. De lessen zijn individueel en kosten € 80,00. Met een lespakket ( € 210,00) krijg je e-foilen letterlijk: onder de knie.”

“Geen idee hoeveel mensen zich gaan aanmelden maar ik weet zeker dat ik in september, na aftrek van kosten, ruim € 500 voor Leergeld heb ingezameld. Zo niet dan pas ik bij uit mijn werk”.

Meer info: esurfschool.nl en op intstagram.