Wil van Egmond koninklijk onderscheiden

Een verdiend lintje voor Wil

Veldhoven- Met de toekenning door zijne majesteit Koning Willem Alexander van de koninklijke onderscheiding “Lid in de Orde van Oranje-Nassau” werd oud-voorzitter Wil van Egmond van Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen op 24 april in het oranjezonnetje gezet. De echte lintjesregen komt later dit jaar, wanneer de omstandigheden dit mogelijk maken.

De stichting is trots op dit eerbetoon omdat zij dit ziet als een blijk van waardering voor Van Egmond, maar ook voor het werk dat de stichting zelf verricht voor schoolgaande kinderen in Veldhoven. De heer Van Egmond was acht jaar voorzitter van de stichting in welke periode hij zich inzette voor groei en professionalisering. Een koninklijke onderscheiding wordt toegekend aan burgers die zich naast hun werk op bijzonder uitzonderlijke wijze hebben ingezet op sociaal-maatschappelijk terrein. Alleen je best doen voor een hobby is daarbij niet voldoende. Zo was Van Egmond lid van het bestuur van de Vereniging van Stichting Leergeld in Nederland. Daarnaast was de oud-voorzitter onder meer betrokken bij de vele ontwikkelingen van de Immanuel Protestantse Gemeente Veldhoven, bij de stichting Djappoleen en bestuurder van basisschool De Rank.

Stichting Leergeld Veldhoven De Kempen heeft haar oud-voorzitter op 24 april met een persoonlijke felicitatie en een bloemetje op afstand gehuldigd, maar is van plan in te haken op het nog te bepalen landelijke moment waarop de nieuw-gedecoreerden zullen worden geëerd.