Stichting Leergeld helpt kinderen om te kunnen sporten

In de week van 18 tot 27 september is het weer de Nationale Sportweek van het NOC*NSF. Jong en oud worden dan op verschillende manieren gestimuleerd om (blijvend) te gaan sporten. Een mooi streven natuurlijk. Maar wat als sporten voor bijvoorbeeld kinderen niet vanzelfsprekend is? Omdat er geen of te weinig geld voor is. Dan helpt Stichting Leergeld!

Wie sport, doet mee in de maatschappij. Sporten verbindt mensen met elkaar. Het draagt bij aan mentale weerbaarheid, aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Maar bovenal is het gewoon leuk en goed voor de gezondheid. Reden te meer dus om er als kind al mee te beginnen. Ook in corona-tijd. Een visie die Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen natuurlijk volledig onderschrijft.

Niet voor iedereen mogelijk

Maar helaas is sporten, ondanks het hoge welvaartsniveau in Nederland, niet voor iedereen weggelegd. En zijn er veel kinderen die niet mee doen aan sportieve activiteiten of lid kunnen worden van een sportclub. Simpelweg omdat er geen geld voor is. 

Teakwondo

Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen maakt het met haar belangeloze inzet mogelijk dat ook deze kwetsbare kinderen toch gewoon kunnen sporten.

Aanvraag doen
Wie hulp nodig heeft van Leergeld kan een aanvraag doen via leergeldveldhovendekempen.nl of 06-12880601. Een medewerker van Leergeld brengt dan een huisbezoek of maakt een belafspraak. Samen met de cliënt bekijkt deze het inkomen, eventuele schulden én de behoefte van het kind. Elk kind mag in elk geval één sport uitkiezen.

Snel

Leergeld werkt snel: ongeveer een week na de aanvraag hoort de cliënt of deze is goedgekeurd. Zo ja, dan volgt de betaling aan club of vereniging meteen daarna. En kan het kind al heel snel starten met de sport naar keuze.

N.B.

Leergeld helpt ook ZZP’ers en kleine zelfstandigen die door de corona-crisis (tijdelijk) minder inkomen hebben.