Armoede Fonds verrast Clémence van Leuven

niet van toepassing

Armoede Fonds verrast Clémence van Leuven met traktatie

(overgenomen uit Veldhovens weekblad)

Clémence van Leuven, vrijwilliger van Stichting Leergeld Veldhoven & De Kempen, woonde een trainings- en netwerkdag bij van het Armoede Fonds. Alle deelnemers kregen een donatie van 1.000,00 euro, bestemd voor de eigen stichting. Voor Van Leuven was dat Leergeld.

VELDHOVEN - Van Leuven is actief voor meerdere goede doelen. Wat is haar drijfveer? Angst voor verveling? Geen hobby’s? Van Leuven moet wel even lachen om al die vragen. Dan geeft ze haar antwoord: “Ik zat vroeger in de jeugdzorg. Dan zit helpen na zoveel jaar wel in je systeem. Zo was ik betrokken bij Jeugdland. In zo’n manifestatie van een week komen kinderen tot elkaar. Ze leren om te gaan met elkaar. Dat is tegenwoordig hard nodig. Groepsactiviteiten zoals scouting kennen we niet meer...”

Loterij

Van Leuven vervolgt: “Kinderen letterlijk bij de les houden. Niet alleen op school, maar juist ook thuis en buiten. Daarom organiseer ik voor Leergeld loterijen, zoals op de Oranjemarkt in Veldhoven en de Pinkstermarkt in Reusel. Je bent in sterke mate afhankelijk van winkels en andere grote en kleine ondernemingen die spullen beschikbaar stellen of het geld daarvoor. Het mes snijdt zo aan 2 kanten. Bedrijven worden betrokken bij Leergeld en de bezoekers van de markten leren ons ook kennen. Het vergaren van spullen, dat lukt nog goed. De bemensing van de stands is een ander verhaal. Maar... Zolang het kan ga ik door. De ouders hebben haast geen tijd meer voor hun kinderen. Als oudere stap je er dan in”.

Buurman

“Ik mag mezelf Leergeld-vrijwilliger van het eerste uur noemen. Ik volgde Mieke van Liasdonk, onze eerste voorzitter, op haar eerste schreden voor Leergeld. Toen we begonnen dachten we: over een paar jaar zijn we overbodig. Dat is dus tegengevallen. Van de andere kant: we zien veel kinderen die met onze hulp er toch komen en dat maakt de inspanning de moeite waard. Het is fijn dat Leergeld werkt aan professionalisering van onze organisatie. Dat geeft extra voldoening en zorgt voor betere resultaten. Zeker als je dat vergelijkt met andere organisaties.”

Armoede Fonds

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties/initiatieven, actief op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede. Tijdens de landelijke bijeenkomst is gewerkt aan kennisoverdracht en -deling.