Wie zijn wij?

niet van toepassing

Als Stichting Leergeld Veldhoven & de Kempen richten wij ons op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om allerlei activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan hier gaan om schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Structuur van de organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in Leergeld Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.

Twee regio's, één organisatie

Regio Leergeld
De Kempen


De gemeenten:

  • Reusel de Mierden
  • Bladel
  • Eersel
  • Bergeijk

Regio Leergeld Veldhoven

De gemeente

  • Veldhoven