Help Leergeld ook als je er niet meer bent

niet van toepassing

Je kunt ervoor kiezen om Leergeld Veldhoven & De Kempen te blijven ondersteunen zodat wij kinderen die dreigen buiten de boot te vallen weer kunnen laten meedoen. Dit kan gemakkelijk door ons tot erfgenaam te benoemen (erfstelling) of een legaat op te nemen in jouw testament.

Bij het opmaken van een testament bepaal je zelf wat er met jouw nalatenschap gebeurt. Een van de eerste zaken waar je  over na gaat denken, is aan wie, en wat je wilt nalaten. Niet bepaald beslissingen die eenvoudig te nemen zijn, je wilt graag een goede keuze maken. Je kunt ervoor kiezen om Leergeld Veldhoven & De Kempen op te nemen zodat we er voor kunnen blijven zorgen dat de kinderen uit de regio kunnen blijven meedoen. Hoe?
Door ons tot erfgenaam te benoemen (erfstelling) of een legaat op te nemen in jouw testament.

Een legaat, wat is dat?
Met een legaat geef je in je testament aan dat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis) nalaat aan een door jou gekozen persoon of organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld familie tot erfgenaam benoemen en daarnaast een bepaald bedrag als legaat nalaten aan Leergeld Veldhoven & De Kempen.

Om Leergeld Veldhoven & De Kempen tot ‘legataris’ in jouw testament te benoemen, heb je de hulp van een notaris nodig. Als je al een testament hebt en dit wilt wijzigen, kan dat ook via de notaris.

Wat is een erfstelling?
Een erfstelling is een vastgesteld deel van jouw bezit dat je via jouw testament aan erfgenamen nalaat. Als je Leergeld Veldhoven & De Kempen in jouw testament tot een erfgenaam benoemt, betekent dit dat wij in aanmerking komen voor dit door jou zelf vastgestelde deel.

Jouw bezit wordt volgens de bepalingen in het testament verdeeld onder de erfgenamen. Als alle rechten van anderen, zoals legaten, boedelkosten en overige schulden van de totale nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun erfdeel.

Nalaten is fiscaal voordelig
Leergeld Veldhoven & De Kempen staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Nalaten aan een ANBI heeft als voordeel dat er geen belasting wordt geheven over de nalatenschap. Hierdoor wordt jouw bijdrage via jouw testament nog effectiever. Het hele erfdeel komt ten goede aan het laten meedoen van kinderen die anders buiten de boot dreigen te vallen, zonder afdracht aan belastingen.

Een testament opmaken
Een testament laten opmaken is makkelijker dan ooit. Een oriënterend gesprek van een half uur met jouw notaris is gratis. De verdere kosten zijn afhankelijk van jouw wensen: hoe complexer jouw testament, hoe duurder het wordt.
Je dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, om jouw identiteit te bevestigen. Heb je geen testament opgemaakt, dan erven jouw kinderen. Heb je geen kinderen, dan erven jouw familieleden. Anders? Als je geen erfgenamen hebt, gaat alles wat overblijft naar de Staat en verdwijnt het in een groot zwart gat!

Samen bouwen aan de toekomst
Draag bij aan het unieke programma van Leergeld Veldhoven & De Kempen. Door nu al actief, met andere erflaters concrete projecten te steunen, via jouw testament. Leergeld Veldhoven & De Kempen stelt jou op inzichtelijke en inspirerende wijze in staat om zelf te bepalen wat er met jouw erfenis gebeurt. En om nu al actief betrokken te zijn bij het bouwen aan de toekomst voor kinderen die anders buiten de boot dreigen te vallen.
Jouw inbreng in het programma is gewenst en samen bouwen we aan deze toekomst. Maak daarom een persoonlijke afspraak met ons via coordinator.veldhoven@leergeldvdk.nl en vermeld duidelijk jouw naam en telefoonnummer. Wij zullen dan direct contact met jou opnemen.

Gegevens notaris
Jouw notaris heeft deze gegevens nodig voor het opnemen van Stichting Leergeld Veldhoven & De Kempen in jouw testament:
Stichting Leergeld Veldhoven & De Kempen,Sterrenlaan 15. 5503 BG Veldhoven. Fiscaal nummer 8168.79.394

Hulp nodig?
Heb je nog geen notaris dan kan een van de bij ons bekende notarissen je helpen. Neem hiervoor contact met ons op via coordinator.veldhoven@leergeldvdk.nl en vermeld duidelijk jouw naam en telefoonnummer. Wij zullen dan direct contact met je opnemen.