Sponsorloop BS Het Palet uit Hapert

niet van toepassing

Sponsorloop BS Het Palet Voor stichting Leergeld Veldhoven & de Kempen

HAPERT - Op 16 mei hebben de leerlingen van basisschool Het Palet in Hapert zich sportief ingezet tijdens de sponsorloop voor het goede doel. Het goede doel was dit jaar de stichting Leergeld Veldhoven @ de Kempen, die ervoor zorgt dat alle kinderen kunnen meedoen; geen enkel kind hoeft aan de zijlijn te staan.

De sponsorloop voor het goede doel kreeg deze keer een andere iets andere invulling dan andere jaren. Vanwege het slechte weer liepen de kinderen niet buiten maar was de sporthal de arena waar de kilometers werden afgelegd.

De rondjes waren minder in aantal als dat er in de buitenlucht gelopen zou zijn, maar de kinderen waren erg enthousiast en hebben zich een half uur de benen onder hun lijf uitgelopen. Sommige waren niet de stoppen en bleven zelfs doorlopen, terwijl de andere klas uit het leerjaar aan de beurt was.

Met hun sportieve prestatie hebben de kinderen een bedrag van € 2101,18 bij elkaar gebracht en dat geld gaat de stichting Leergeld Veldhoven @ de Kempen besteden aan de ondersteuning van gezinnen die wat extra middelen nodig hebben om het kind mee te laten doen aan allerlei activiteiten die belangrijk zijn in het leven van een kind. Zo ondersteunt de stichting bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportclub of het volgen van muzieklessen. Ook worden fietsen en laptops

ter beschikking gesteld als die nodig zijn en er onvoldoende geld is om die zelf te betalen.

Overgenomen uit PC 55